3/2 the Jazzgeno(o)tschap

op 3/2 Concert avantgardistische tango met het quartet Sonico.

Sonico zal in zijn quartetvorm voor ons tangomuziek van Rovira spelen.
Zij hebben in Brussel en omgeving en op enkele festivals reeds vele succesvolle optredens gegeven en komen nu naar Op-Weule om ons in vuur en vlam te zetten voor tangomuziek die aanleunt aan jazz. Zij nemen daarnaast ook 2 dansers mee van de Nosotros Tango Club, die op enkele nummers deze prachtige passionele dans zullen vorm geven.

op 23/01/2018 introductie gespreek bij Ariel Eberstein om 20uur
Ariel Eberstein, contrabassist van het Tangoquartet Sonico komt spreken over de toekomst in de Tango en de relatie Tango/Jazz.

Modern tango is the synthesis of Rovira’s and Piazzolla’s musical and cultural backgrounds, The culmination of the tango legacy of Buenos Aires, The influence of the Jazz idioms of New-York and European classical music avante-garde. The result is an ever developing genre.

Piazzolla himself once claimed he performed “plastic surgery “ on tango by developing and experimenting with it. These fresh ideas in modern tango led to popularization of the genre, not only in Argentina but also internationally. These changes didn’t impoverish tango, on the contrary, they insured that it will stand the test of time.

ADRESS
Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, België

TICKETS
http://jazzgenootschap.be/het-jazzgenootschaposchap/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s